top of page

Danske Digterruter.

Danske Digterruter er mødet mellem natur og litteratur, og ingen er bedre naturguider end de store danske forfattere. Vores blik på naturen er i høj grad skabt af de danmarksbilleder, forfatterne gennem tiden har skrevet frem.

 

Med Danske Digterruter inviteres du ud i naturen for at sanse, læse og opleve en perlerække af de største danske digtere på nye måder. 

Ruterne er et samarbejde mellem digterhjem, museer, foreninger, selskaber og Danske Digterruter.

 

Og HeySound har produceret lyd til syv af disse digterruter, hvor vi har skabt lydfortællinger til de landskaber, hvor bl.a. Jeppe Aakjær, Karen Blixen og St. St. Blicher vandrede og fandt deres inspiration i.

Jeppe Aakjær

Vi har produceret 6 podcasts for Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle. De skal høres stedspecifikt i den fantastiske natur omkring Jenle. Hver podcast tager udgangspunkt i et digt.

Lyt til dem alle her

Johannes V. Jensen

Vi har produceret 7 podcasts til denne rute. Louns Halvøen og Himmerland var Johannes V. Jensens ungdomslandskab, og man  kan på denne vandring opleve den natur, hvor en af Danmarks største digtere fandt sin stemme. 

Lyt til dem alle her

Karen Blixen

Vi har produceret 10 podcasts for Karen Blixens forfatterhjem på Rungstedlund, der gerne skal høres på bænkene, der står i det fuglereservat, der omkranser museet. Hver podcast tager udgangspunkt i et tema hos Karen Blixen, eksempelvis identitet, gastronomi eller fugle.

Lyt til dem alle her

Thøger Larsen

Vi har produceret podcasts til 10 stop på denne rute. Digterruten begynder ved Vesterbjerg i svinget ovenfor Lemvig Museum og fortsætter i et varieret landskab langs Lem Vig.

Lyt til dem alle her

St. St. Blicher

Vi har produceret 9 podcasts til denne rute. Steen Steensen Blicher satte Jylland på landkortet i 1800-tallet. Han lod sig inspirere af skæbner, han mødte på sine mange vandringer på det, vi i dag kalder Blicheregnen og skrev som den første også på jysk. 

Lyt til dem alle her

Johannes Jørgensen

Vi har produceret 9 podcasts til denne rute. Vandringen er en rundtur i Johannes Jørgensens barndomsby med ophold på betydningsfulde steder. 

Lyt til dem alle her

Kaj Munk

Vi har produceret 10 podcasts til Kaj Munk-digterruten. Ved Vesterhavet i Vedersø ligger Kaj Munks Præstegård. Her skrev, levede og ydede Kaj Munk modstand mod besættelsesmagten.

Lyt til dem alle her

"Så mange TAK for det flotte produkt du har leveret til Aakjærselskabets Digterrute på Jenle: så lydmæssigt fint, overraskende og helt “i øjet” til de stemninger der skulle frem på de 6 poster. Så vildt godt, du har fornemmet oplæg og stemninger."
- Karen Margrete Rasmussen, Bestyrelsesformand på Jenle 

bottom of page